reklam

30.03.2013

Yazma Oyası Boncuklu

boncuklu oya örnekleri inci gibi gözüküyor .vildan hanım ın ellerinden çok düzenli oya modeli daha.zaten onun yaptığı oya veya dantel örnekleri 'nde düzensizlik göremezsiniz.çok özenli ve güzeller.sizleri örnek çıkarabilmeniz için yakın ve detaylı resimlerini yolluyorum. dantel-yap
boncuk oyaları
bu günlerde sitemle fazla ilgilenemedim.yaz tatili hazırlıklarına şimdiden başladık.tatil yörelerinde erkan rezervasyon fırsatları var.erken rezervasyonlarda % 40 ila % 50 daha ucuz otel fiyatları bulabiliyorsunuz.bu arada tatil turlarının seçimi de çok önemli.bilinmiş güvenilir turlar seçmek çok önemli.aksi durumda tatil yerine yani tatil yapacağınız otele vardığınızda deniz i görmeden geri dönme veya ayakta kalma ihtimaliniz de var tabi ki.tatil turu firmalarından ödediğiniz paraları geri almakta çok zor bir durum.bir tur firması aracılığı ile  Antalya kemer de çok güzel bir otel rezervasyonu yaptırdım. teyit amaçlı otel resepsiyonunu da arayıp sordum.yerlerimiz ayrılmış teyidini aldım.umarım iyi ve güzel bir tatil yaparım ailemle birlikte.
oya modeli

oya örneği
beyaz ve pembe renklerin bu kadar yakışacağını hiç tahmin etmezdim.çok güzel bir kombinasyon meydana getirmiş değilmi.çeyizlerinize yakışacak kalitede çok hoş bir oya örneği.
oyadantel-yap
2013 moda oyaları, boncuk oyaları, Boncuklu yazma oyaları, oya modelleri, oya örnekleri, oya örneği, yazma oyaları, Yazma Oyası Boncuklu,

27.03.2013

Süslü Havlu Kenarı

yuvarlak halkalı havlu kenarı .beyaz ve kırmızı halkalar ile bezenmiş kırmızı çiçek ve yaprağı ile tamamlanmış çok hoş bir havlu kenarı modeli.Vildan hanımın ellerine sağlık.çok güzel dantel işleri yapıyor.kızının çeyizini şimdiden tamamlamış hazır.teşekkürler ediyoruz.
Havlu Kenarı

dantel örnekleri

dantel modelleri

17.03.2013

Akıllı ip ile Boyun Atkısı

Hacer hanımın özenli ellerinden örülmüş güzel bir boyun atkısı veya boyun bağı.akıllı ip bu tür el örgülerinde çok kullanışlı ve kolaylık sağlayan bir ip modeli.zamandan ve emekten tasarruf ederek çok güzel ve estetik örgü yapılabiliyor.
boyun atkısı modelleri

el örgüsü boyun bağı

örgüler

Hacer hanımın elinden çıkıpta vasat diyebileceğim bir dantel örneği,oya örneği,ögü görmedim.hepside birbirinden muhteşem işler çıkarmış Hacer hanım.oda benim gibi dantel konusunda çok hassas.onlara dokunurken bile şefkat ve sevgi gösterdiğini gözlemleyebiliyorsunuz.tabiki buda emeğe saygıyı işaret ediyor değilmi.daha nice güzel dantel ve örgüler öreceğin günleri bol bol yaşarsın Hacer hanım.Ellerinize sağlık teşekkürler ediyorum.

Çeyizlik Havlu İşlemeleri Dantelleri

altı adet birbirinden güzel çeyizlik havlu işlemeleri ve dantelleri görüyorsunuz. El işi Çeyiz Satışı AYŞE ÇİLEK arkadaşımın izni ile yayınlıyorum.aynı zamanda dantel işlemelerinin satışını da yapmaktadır.dantel modeli bulup ta işleyemeyenler veya zamanı olmayan arkadaşlarımızın kolaylıkla temin edebileceği bir kişidir.benim kanımca  el emeği göz nuru verilmiş emeklerin değerinin para ile ölçülmesi çok zor.özellikle göz nuru dökülen işlerde değilmi.
dantel modeli

havlu dantelleri

dantel-yap

dantel örnek

dantel modelhavlu kenarı danteli modelleri

16.03.2013

Küçük Oya motifi

küçük oya motifleri örnek çıkarmak için bir dal üzerine birçok şirin oya yapılmış .bulmuşken hepsinin ayrı ayrı resimlerini çektim.yakın resim çekmek biraz zor olsada sanırım başardım gibi.buda fotoğraf makinasının marifetinden kaynaklanıyordur.çok yakın fotoğraf çekimi yapabilen çok gelişmiş makinalar var.banada kısmet olur inşallah.bu oya örnekleri ni arkadaşım Hacer hanım işlemiş.benimle paylaştı bu değerli oya modelleri ni.ellerinize sağlık Hacer hanım.
oya motifi

oya örnekleri

12.03.2013

Servis Tepsi Dantelleri

servis ettiğimiz ikramların altına yerleştirilen bu güzel danteller çok estetik bir görüntü verir.yakın dostlarımızla bir kahve ,bir çay keyfi yaşarken ,birlikteliğini yaşadığımız bu insanlara verdiğimiz değerin derecesini de belirliyor aynı zamanda.böylelikle samimiyet,dostluk,görgü ve göreneklerimiz artıyor değil mi. misafir perverliğimizi bu Türk toplumu hay beyden almış değildir.misafirlerimize verdiğimiz değeri bu dantel örnekleri gösteriyor bize.dantel modelleri ni işleyen ve bize ulaştıran Fatma Karataş hanımefendiye çok teşekkürlerimizi iletiyor saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.
dantel örneği

danteller

mutfak dantelleri
İçerisine bir adet gül bırakılmış  bu servis tepsi danteli ni sizlere gönderiyorum.

10.03.2013

oya örne

oya örneği dedim ama oya danteli de denebilirdi sanırım.dantel havası oldukça ağır basıyor gibi.Ulukışla dan Beyhan Hanım yollamış.çok güzel 2013 oya modelleri olarak .
oya örnekleri

oya örneği

oya modeli
oya örne, oya örneği, oya örnekleri, oya modelleri, yazma oyası örnek, yemeni  oyası örnek, 2013 oya modeleri, oya ör,oya ö

9.03.2013

Dantelli Mutfak Peçeteleri

İki adet kuş motifli dantel modeli .  mutfak peçeteleri katagorisinde yolluyorum.dantelin yapılış tarifleri ni daha sonra ek olarak paylaşacağım.bende tam olarak tarifini bilmiyorum :) peşinen söyleyeyim.veya dantel tarifleri bileniniz varsa mesaj olarak yazabilirseniz sevinirim.
dantel örneği

dantel modeli

Emine hanımdan gelen bu dantel örnekleri için Emine hanıma çok teşekkürlerimizi bildiriyoruz.ellerine kollarına sağlık canım.

5.03.2013

Antik Zafer iğne oyaları

Antik Zafer iğne oyaları kalleksiyonundan.eşsiz ,güzelliğine doyum olmayacak iğne oyaları bunlar diyebilirim.o kadar çok emek işlenmişki ilmek ilmek emek ve göz nuru sinmiş iğne oyası na.yılların birikimi ile oluşan bu oya örnekleri bir anda ortaya çıkmıyor.anneden kızına,nineden torununa aktarıla aktarıla günümüze gelmiştir.bizde burada bu geleneğimizi tanıtarak küçük bir katkı yapmak istiyoruz.bu durum bizi ziyadesi ile mutlu etmektedir.
iğne oyaları

iğne oyası örnekleri

oya örneği

Konya Oyası Örneği

Konya yöremizden Konya oyası örneği .Vildan hanımın çeyizinden hoş bir oya modeli .Konya yöreleri ve içanadolu da yaygın olarak örülen bir oya örneği dir. çok güzel renkleri ile alıcı bir görüntüsü vardır.neşe ,sevinç duygularını yansıtır adeta.bilindiği gibi koyu ve ağır renkler hüzünü,yası yansıtıyor örf ve ananelerimizde.Vildan hanıma teşekkürler ediyoruz.ellerine sağlık diyoruz.
oya örneği

oya modeli

yemeni oyaları

2.03.2013

Akıllı ip saçaklı iple Bolero

çok şık bir bolero örgüsü.gece kıyafetleri üzerine okadar şık dururki tahmin edebilirsiniz sizlerde.Akıllı ip ve saçaklı iplerle örülmüş.Hacer hanım yollamış ve örgü tarifide yapmış. anlayabildiğim kadarıyla sizlere aktarıyorum.
       Beyaz Bolero isimli örgü'müze 25 gr. akıllı ip ve 5 çile saçaklı ip ile başlıyoruz.
 5 numara şiş ile örülüyor. 80 ilmek ile Saçaklı ip ile başlanıyor.saçaklı ip 5 parmak örülüyor.daha sonra akıllı ip takılıyor.10 ilmekte 1 (tel ilmek) ilmek arttırılıyor.yine 5 parmak sonra saçaklı ipe geçiliyor.4 sıra saçaklı iple ve 3 sıra akıllı iple örgü örüyor.yanlardan 40 ilmek takılacak sonra her sırada 1 ilmek kesilerek 20 ilmek kalana kadar devam edilecek.4 parmak eninde örülecek.sonra tekrar 25 ilmek olana kadar sivriltilecek.daha sonra 10 ilmek kalana kadar eksilterek örülecek.
     hayırlı olsun.Hacer hanıma bu güzel Bolero örgüsünü  ve tarifini yolladığı için çok teşekkürler ediyoruz.ellerinize sağlık Hacer hanım.
örgü

örgü modeli
akıllı iplerle ve saçaklı iplerle örülmüş beyaz bolero örgüsü
örgü örneği

şal modeli

şal örneği
Akıllı ip saçaklı iple Bolero, Akıllı ip, saçaklı ip, Bolero, örgü, şal modeli, atkı modeli, beyaz bolero

1.03.2013

Oya motif örneği

tığ oyası motifi yakın çekim resmi.çeyizlik örnek çıkarmak isteyenlere yardımcı olmak için oya örnekleri nin yakın çekim resimlerini yayınlıyorum.yavrazi ve yeşil renk çok güzel bir kombinazasyon oluşturmuşlar değilmi.bu küçük oya motifler yayınım daha sonraları devam edecektir.siyah zemin üzerinde birazdaha anlaşılır çıkmış sanırım.Hacer hanımın ellerinde güzel bir oya örneği daha sizlerle.teşekkürler Hacer hanım.ellerinize sağlık.
oya örneği

oya modeli