reklam

31.12.2013

osmanlı dönemi yağlık hesap işi

yağlık

kök boyası

hesap işleri,yağlık

osmanlı kıyafetleri

yağlıklar
osmanlı dönemi yağlıklar hesap işi modelleri çok güzel değil mi. bu el işleri antika muamelesi görüyor ve çok değerliler.yurt dışından özellikle çok telep görüyorlar.facebook dan arkadaşım Tekin Uludoğan koleksiyonundan temin ettiğim bu yağlık modelleri sizlerinde ilgisini çekecektir diye düşünüyorum.Tekin Uludoğan arkadaşıma bu kültür hazinesini bizlerle paylaştığı için teşekkürlerimizi iletiyoruz.

28.12.2013

schöne Spitze

Suchen Spitze, ist nicht sehr schön .ästhetisch eine große Spitze .sehr angenehm zu stricken Spitzen Arbeit .Der Umgang mit Spitze ideal für Freizeit
Beispiele Spitze,

Netz, für Handstricken, schöne Spitze, Deutsch
schöne Spitze

25.12.2013

Mutfak Havlusu Danteli

çok şirin ve basit bir mutfak havlusu danteli .dantel modelleri nin basit olması da çok önemli değil mi.ağır dantel örnekleri'nden sıkılanlar için gönderiyoruz.sadeliği ve basitliği ile ilginizi çekeceğine inanarak gönderiyorum.
mutfak havlusu danteli örnekleri, mutfak havlusu modelleri

mutfak havlusu örneği, kolay mutfak havlusu örnekleri

22.12.2013

tepsi danteli görüntüsü

tepsi danteli görüntüsü'nü çekip göndermiş Hacer hanım.çok da güzel olmuş.dantel videoları yayınlamaya devam edeceğim artık.dantel görüntüsü veya dantel videosu  ikisi de aynı anlama geliyor ama görüntü kelimesi biraz daha yakın geliyor .Türkçe olmasından dolayı sanırım.çok narin ve güzel bir dantel .Hacer hanıma teşekkürler ediyoruz.ellerine sağlık.

dantel videoları

20.12.2013

kasnakta salon takımları

kasnakta tutkal ile çeşitli boncuklarla yıldız ve kare yapılarak oluşturulan salon takımları çok hoş değil mi.bu kasnak işlerinin çok çeşitli modellerde yapıyorlar.
siparişde alıyorlar.eğer sizde bu salon takımlarına sahip olmak isterseniz aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz.

kasnak işi

kasnakta tutkal işleri

elişleri,el işleri
 https://www.facebook.com/tutkal.islerim
boncuk işleri

14.12.2013

şal atkı modeli

tiftikle yapılmış şal modelleri de çok güzel oluyor değil mi.iç anadolu yörelerimizde daha çok tiftik kullanılıyor şal atkı yapımında.tiftik denince aklımıza Ankara keçisi geliyor değilmi.bu güzel şal atkı modeli nin hammaddesi tiftik den aşağıda söz edeceğim.

şal atkı ,modeli,şal modelleri

şal atkı örneği

atkılar

şal örgüsü,şal örgüler

Ankara Keçisi-Tiftik Keçisi
Tiftik Keçisi İçanadolu Bölgemizi ekonomikmen kalkındıraçak çok stratejetik bir keçi ırkımızdır.Yeterki tiftik keçisi yetiştiriçiliği geçmiş yüzyıllarda olduğu gibi önemsenip tiftik (ankara) keçisi yetiştiriçiliği yaygınlaşsın.TC.Devleti Tiftik yetiştiriçisinin ürettiği tiftiği hakettiği fiyattan satılmasını sağlasın.Çok yakın geleçekte tiftik keçisi üretimi çiftçiye büyük paralar kazandıraçaktır.
Tiftik kumaşından yapılmış elbiseler insan sağlığı açısından çok değerlidir.Tiftik radyoaktif ışınlara karşı insanı koruyan bir özelliğe sahiptir.Sanayimizde ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'de Mehmetçiğin elbisesi tiftik kumaşından yapılmalıdır.Tiftik kumaşı insanı kışın sıçak yazın da serin tutar.Allerjik etkenler taşımaz.Yine tiftik sentetik kumaşlarda olduğu gibi kansorejen özelliğe sahip değildir.
Tiftik keçisi beslemek bir vatan savunmasıdır.Türk çiftçisinin şahlanması için gelin İçanadolu Bölgemizde tekrar tiftik ankara keçisi yetiştiriçiliğine başlayalım.Konfeksiyonculardan ısrarla tiftikten yapılmış elbise istemeliyiz.
Tiftiği Kullanım Alanları
1-Elbise üretiminde kumaş yapımında
2-Kısa liftli yünlerden keçe ve fötr şapka yapımında
3-Eldiven,çorap,şapka şal ve baş örtüsü dokumasında kullanılır.
4-Kalın tiftikden elde edilen ipliklerden halı ve battaniye yapılır.
5-Döşemelik kumaş ve triko üretiminde tiftik yagın kullanılır.Tiftik yün kumaşlarda olduğu gibi kendini çekmez.Tiftik kumaşı diğer kumaşlara göre daha parlaktır.Tiftik kumaşı insan tenine ipeksi bir yumşaklı hissi verir.Tiftik kumaşı insan bedenine nefes aldırır.Güzel giyinmek isteyenler için tiftik kumaşları en doğru tercihdir.
6-Tiftikden hediyelik eşya yapımı yaygınlaşmaktadır.
7-Ayakkabı sanayisinde,bot ve terlik yapımında
8-Boya sanayisinde,boya rulolarında,ıstampalarda
8-Peruk ve çocuk oyunçaklarında tiftik güvenle kullanılır.
Sanayicilerimiz için doğru hammadde tiftikdir.

10.12.2013

peşkirler

bilmeyenler için tekrar bir hatırlatmada bulunalım.peşkir:küçük havlu ,mutfaklarda peçete,el silinen pamuktan dokunmuş üzeri çok güzel işlemeler ile süslenmiş osmanlı kültüründen gelen bir kültüe varlığımızdır.şimdi havlu diyoruz o dönemlerde peşkir havlu yerine kullanılmaktaydı Anadolunun her köşesinde.
havlu modeli

küçük havlu

peşkir

peşkir işlemesi

antik peşkirler

peşkir resimleri

sepetli lif modeli

bu güzel lif modeli ni bizlerle paylaştığı için Melek hanıma teşekkürlerimizi iletiyoruz.lifin üzerinde bir sepet ve sepetin içerisi rengarenk meyvelerle doldurulmuş değil mi.umarım bu banyo lifi ile banyolarınızda renkli geçer hanımlar.
duş lifi

lif modeli

modeli, sepetli lif, sepetli lif modeli

3.12.2013

peşkir

peşkir anlam olarak küçük mendil,havlu olarak kullanılan,pamuk dokumalı,üzeri muhteşem işlemeler ile süslü bir işimizdir.
kısaca şöylede diyebiliriz eskiden havlu yerine peşkir kullanılmaktaydı.şimdide havlu kenarlarına dantel ile süsleme yapmaktayız.havluya göre peşkirler daha gösterişli ve estetik nakışlarla süslenmekte idi.Anadolu da bir kültür hazinesidir peşkir.Osmanlı döneminde gelen bu kültürümüzü unutmamak ve unutturmamak adına Antikas Ottoman Textiles arkadaşımın koleksiyonundan sizlere sunuyorum.bu güzelliği herkezin görmesini istedim.

peşkir

peşkir nakışı

osmanlı peşkirleri

antika peşkir

peşkir resimleri

sözlüklerde peşkir işlemeleri:
Genellikle pamuk ipliğinden dokunmuş ince havlu.
Yemek yerken kullanılan, el kurulanan, büyük mendil biçiminde pamuk veya keten bez, peçete
kücük havlu.
pecete gibi,,yemek yerken kullanılan, el kurulanan, büyük mendil biçiminde pamuk ya da keten bez